???
?یا ابا عبدالله الحسین(ع)?
روضه هرموقع بخوانندبه وقت است اما
روضه های عطشت را رمضان باید خواند
این قسمت از کتاب ادبیات فارسی به زندگی شاعران و نویسندگان اشاره دارد و در آنها از سال تولد، نام آثار آنها و... سخن میگوید. به دلیل تعدد زیاد شاعران و نویسندگان امکان به خاطر سپردن آنها نیاز به تمرین و تکرار و مرورهای مستمر دارد. با استفاده از روشهای زیر میتوانید بر این قسمت مسلط شوید:
طیق سلیقهی خودتان مطالب این قسمت را با محوریتهای موضوعی مثل نام آثار، قرنها، تاریخ تولد و... دستهبندی کرده و جدا کنید. این کار باعث میشود تا مطالب را دیرتر فراموش کنید.
مطالب را در دفترچهای یادداشت کنید. میتوانید هر قسمت را با رنگ خاصی بنویسید تا تصویر بهتری در ذهنتان شکل بگیرد.
روشهای خاصی برای حفظ کردن آنها به کار بگیرید و حتماً در برنامهریزی روزانهی خود زمانی را برای مرورهای سریع و منظم آنها در نظر بگیرید.
سؤالات و تستهای مربوط به این قسمت را چند روز بعد از مطالعه حل کنید و پاسخهای خود را بررسی کرده و اشتباهات خود را مجدداً مرور کنید.
این درس، درسی نیست که با یک بار خواندن بتوانید در آن درصد بالایی کسب کنید؛ بنابراین مرورهای متوالی از این درس را در برنامهی خود قرار دهید. مطالعهی مستمر و حداقل روزانه 2 ساعت الزامی است.
یادگیری مؤثر زیستشناسی نیاز به مطالعهی پلهبهپلهی مطالب دارد و به این دلیل باید مطالب پایهای را (که پیشنیاز درک مطالب دیگر هستند) بهخوبی فرا بگیرید و سپس به سراغ مطالعهی مطالب دیگر (که به مطالب پایه وابستهاند) رفت. (مثلاً شما برای درک همانندسازی DNA باید ساختمان DNA را قبلاً بهخوبی آموخته باشید). اگر زیستشناسی را یک درس صرفاً حفظشدنی (مثل حفظ کردن یک شمارهی تلفن یا شعر) میپندارید اولین قدم شما در یادگیری زیستشناسی تغییر نحوهی نگرش به این درس است. پس حفظ کردن طوطیوار مطالب زیستشناسی را کنار بگذارید. باید روشی را برای مطالعه به کار ببرید که در یادگیری عمیق و مفهومی زیستشناسی مؤثر باشد.
بهترین شیوهی مرور مطالب آن است که پس از مطالعهی عمیق مطالب 10 دقیقه به ذهن استراحت دهید و سپس مطالب خواندهشده را مرور کنید. روز بعد نیز مطالب را دوباره مرور کنید و 6 روز بعد نیز این کار را تکرار کنید. مرور مطالب باید از روی خلاصههایی که تهیه کردهاید صورت بگیرد. شما با استفاده از این روش مطالعه، خودبهخود این روند مرور مطالب را اجرا میکنید.
اما بهترین شیوهی خواندن مطالب به این ترتیب است:
1. ابتدا مطلب را به صورت اجمالی و گذرا بخوانید تا ایدهی کلی آن را به دست بیاورید (پاراگراف اول و آخر، تیترها، شکلها و...)
2. چند دقیقه در مورد ایدهای که از مطلب گرفتهاید تفکر کنید. دربارهی آن چه اطلاعات قبلی دارید؟ کاربرد و ارتباط آن با مسائل روزمره چیست؟ و... (سؤال طرح کنید و خودتان جواب بدهید.)
3. مطالب را دقیق بخوانید. زیر نکات مهم و کلیدی خط بکشید و نکات مهم را حاشیهنویسی کنید.
4. از مطالب خلاصهبردای کنید. میتوانید مطالب مهم را به صورت نکات جداگانه در دفتر یا فیشهایی بنویسید؛ اما بهترین روش برای خلاصهبرداری، نوشتن مطالب مهم به صورت نمودارهای درختی، شبکهای، جدولها، شکلها و... است؛ یعنی مطالبی را که یاد گرفتهاید به شکلی که ذهنتان آن را خلق میکند بازنویسی کنید.
1. شما نمیتوانید ریاضیات را فقط با خواندن و گوش دادن یاد بگیرید. قسمت زیادی از یادگیری ریاضیات به تمرین کردن بستگی دارد. این بدان معنی است که شما باید همهی تکالیف درسی خود را در ریاضیات انجام دهید. یاد گرفتن چگونگی استفاده از فرمولها و روشها، ضروری است.
2. ریاضیات یک موضوع زنجیرهای است. چیزی که در یک روز معین درس داده میشود بر اساس آموختههای روز قبل از آن است. همین که عقب افتادید، دوباره رسیدن به درس سخت میشود. آماده شدن برای امتحان، آن هم در دقایق آخر، به شما کمک نخواهد کرد. باید در همهی کلاسها شرکت کنید و پابهپای معلم پیش بروید.
3. ریاضیات مبحث سختی است که به طور فزایندهای پیچیده میشود. شاید لازم باشد که زمان مطالعهی بیشتری برای ریاضیات نسبت به دیگر مباحث اختصاص دهید.
4. سعی نکنید روش خود را در ریاضیات حفظ کنید. فرمولها و روشهای بسیار زیادی در ریاضیات وجود دارد. سعی کنید بر روشهای کلیدی مسلط شوید. این کار میزان اطلاعاتی را که باید به خاطر بسپارید کاهش خواهد داد.
5. وقتی روشی را برای حل یک مسئله یاد گرفتید، همان روش در اغلب موارد میتواند برای دیگر مسائل هم کاربرد داشته باشد. وقتی با مسئلهی جدیدی روبهرو میشوید، سعی کنید آموختههای قبلی خود را بر مسئلهی جدید اعمال کنید.
6. فرهنگ لغات ریاضی را یاد بگیرید. اغلب کلمهای که در ریاضی مورد استفاده قرار میگیرد، وقتی در مبحثی غیر از ریاضی مورد استفاده قرار میگیرد، معنای متفاوتی میدهد. کلمات و اصطلاحات جدید ریاضی و معنای ریاضی آنها را در قسمتهای خاصی از دفتر خود وارد کنید.
7. ریاضیات مبحثی است که بسیاری از دانشآموزان را مضطرب میکند. داشتن اعتمادبهنفس میتواند اضطراب شما را کاهش دهد. روشهایی که برای مطالعهی ریاضی به شما پیشنهاد میکنیم میتواند به شما در موفقیت در ریاضیات کمک کند. تا زمانی که تشخیص میدهید به راهکارهایی بیش از اینها نیاز دارید، کمک بگیرید و تلاش بسیاری کنید.
حجم بسیار زیاد و تنوع در درس ریاضی، عواملی هستند که باید داوطلبان با برنامهای ویژه و پیوسته، خود را در این درس بسیار مهم برای کنکور سراسری آماده کنند تا به بهترین نتیجه برسند